KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2014. január 28., kedd

Közmeghallgatás kaposváron 2014. 01.16-án

Kedves barátaim, érdeklődők!

A mai napon válaszlevél érkezett számomra, melyben Szita Károly Kaposvár város polgármestere és munkatársai az alábbiakról tájékoztattak a 2014.01.16-án a közmeghallgatásra írt felvetéseimre.

2014-ben a Bereczk Sándor Út-, Híd és járdafelújítási program keretében új járdaburkolatot kap a tüskevári városrészben a Martinovics, a Fonyód és a Kanizsai utca. folytatása.
A Kecelhegy-cser városrészben a Kapoli Antal utcában járda épül az Egyenesi út felé közvilágítással és gyalogátkelőhellyel.
Felújításra kerülhet a Vak Bottyán utca útburkolata is.
Talán a Mátyás király utca és a Corvina tér között található árok ügye is rendeződhet.
A városliget- Vásártér út-Csapágybolt mögötti járda szakasza közti, hónapok óta nem üzemelő közvilágításának megoldása is folyamatban van, bár ezzel a válasszal nem vagyok magam sem elégedett.
A Badacsony és a Jutai úti játszóterek teljes megújítására, bővítésre nincs lehetőség, mivel az indok szerint ezt a kérést a hivatalos indoklás szerint a véleményezési időszakban a helyi lakosság nem kérte. Magam a lakosok nevében többször írtam le a gyermekes családok ezen igényét. A játszóterekre vonatkozó tájékoztatás szerint a Gyermekmosoly program keretében a közeli Béke parkban épülhet központi játszótér.
Az általam a lakosok által is felvetett egyik egészségügyi kérdésben, amely minden a városban élő kismamát érint a város vezetése 2015-re ígér megoldást.
A tömegközlekedés fejlesztése-képen ígéretet kaptam, arra, hogy megvizsgálásra kerül a Hajnóczy és a környékbeli lakók kérése a helyi járatú autóbuszmegállóba történő esetleges esőbeálló, váróépület elhelyezésének tárgyában.

Jelen bejegyzéshez mellékelem Polgármester úr válaszát, melyet ezúton is megköszönök valamennyi Kaposvár-tüskevári, Kaposvár-kecelhegyi és Kaposvár-cseri lakos nevében.
A további észrevételeket és kéréseket is továbbítani fogom a jövőben is az illetékeseknek.
(A levél nagyítható rákattintással!) 
  
A közmeghallgatáshoz kapcsolódó  megkeresésem alább olvasható:

testulet@kaposvar.hu 

Tisztelt Illetékesek!
Szeretném megkérdezni, hogy az idei út és járdafelújítási programban mi várható a Kaposvár-Tüskevári városrészben?
Itt a Tüskevár utca, a Frankel Leó, a Martinovics, a Hajnóczy, az Árvaház u., a Fonyód, a Stromfeld Aurél, a Vak Bottyán utcákban és még számos utca lakói szeretnének jobb járdákat. A nyugati temető előtti járda szakasz is felújításra szorul és Kapostüskevár MÁV megálló melletti szakasz is a gyalogos átjárótól a kocsi bejáróig.
Az egyenesi út jobb oldalán nincsen járda, így a 3. számú autóbuszjárat útvonalának Kapoli Antal utcai megállóhelyéről balesetveszélyes a gyalogos közlekedés a Tókaji utca és a Körösi Csoma Sándor utcák felé, így erre a részre egy új járdarész kiépítése a megnövekedett forgalom miatt lehetőség szerint indokolt volna.
Az egyenesi úton az út teljes hosszában rossz állapotúak a járdák javasolják, hogy legalább az egyik oldalon legyen felújítva a burkolat.
A Tókaji utca egyik oldalán igény mutatkozik a megnövekedett gépjármű forgalom, valamint az újonnan kiépült családi házak miatt egy új járdarész megépítésére.
Indokolt lenne Vak Bottyán utca 1. szám előtt található szakasz felújítása is, mivel e részen gyakran járnak a város üzemetetésében lévő Liget Időskorúak Otthonának idős és gondozott lakói. Az ő részükre fontos volna a balesetmentes sétálás biztosításának lehetősége, mivel az idősek gyakran elbotlanak az említett járdarészen. Ezen utcák járda felújítására egyben javaslatot is teszek.

A Mátyás király utca 34 és a Corvina tér 11 közötti közterületen létezik egy 26 méter hosszú, az úttesttel párhuzamosan, közepesen 70-80 cm mély árok, amely nincs kibetonozva, tisztítva, kihasználtság nélkül, ugyanis az úttestről az esővíz sem folyik bele.
Ha a város műszaki vezetése szeretné az árkot megtartani, szükséges volna azt helyrehozatni, kitisztítani és kibetonozni. Ha nem, akkor is érdemes volna kaviccsal betömetni. Ennek a problémának a megoldást kérem szépen az ott lakók nevében.

A városliget általam korábban jelzett közvilágítása az előzetes ígéretek ellenére sem javult meg 2013. december 26-ig a Vásártér u. és az SKF csavarbolt mögötti járdarészen az új sportlétesítmény mellett. Kérem ennek kivizsgálását és a Vill-Korr Kft. számonkérését.

Kérem szépen a Badacsony utcai és a Jutai úti játszóterek felújítást a Gyermekmosoly Program keretében, mert ezekre igény van a gyermekes szülök részéről.

Kérem megvizsgálni az Ezredév utcai Egészségügyi szolgálat épületében azt, hogy a Terhesgondozó rendelője esetleg külön bejáratú lehessen, hogy ne keljen a gyermekrendelő váróján át azt megközelíteni, ezt több várandós és gyermekes anyuka szeretné egészségügyi okok miatt.

A Hajnóczy utcában lakók is szeretnének fedett autóbuszvárót a helyi járatú megállóba.

Kérem javaslataim és kéréseim megfogadását a tüskeváriak nevében

Köszönettel:
Kemenczei Róbert

2014. január 23., csütörtök

Bemutatkozás, Segítség kérése!

Tisztelt oldal látogatók!

Ajánlom mindenkinek tervezett bemutatkozó anyagomat, egyben mindenki szíves segítségét szeretném kérni, mert készülök a 2014.évi helyhatósági (önkormányzati) választásokra Kaposvár egyik választókerületében.
Előreláthatólag majd valamikor az Ősz folyamán lesznek a helyhatósági választások, de addigra mindenben szeretnék képben lenni!

Szeretnék rendszeres segítőket találni ahhoz, hogy minél többen megismerjenek az általam választott és a szóróanyagon is szereplő kaposvári városrészben.
Keresek támogatókat is, akik segítenének jelen szórólap sokszorosításában, terjesztésében, valamint szerveznének helyi beszélgetéseket.
Szeretnék minden embert megismerni és elbeszélgetni velük, megismerni elképzeléseiket, javaslataikat.
Szeretném majd a kellő számú ajánlásokat begyűjteni.

Várom mindenki véleményét, javaslatát, észrevételét, ötletét privát üzenetben a következő utcákból Kaposvárról:
Barack utca, Birs utca, Bláthy Ottó utca, Cseri út 49-111-ig, és 16-94-ig, Egyenesi út 77-110-ig, Kapoli Antal utca, Körte utca, Bárány Róbert utca, Bethlen Gábor utca, Békésy György utca, Gábor Dénes utca, Egyenesi út 1-75-ig és 2-76-ig, Hevesy György utca, Keceli bejáró, Kenese puszta, Kenese tér, Lénárt Fülöp utca, Magyar Nobel-díjasok tere, Nagyváthy János köz, Nagyváthy János utca, Tinódi utca, Tókaji köz, Tókaji utca, Vak Bottyán utca, Wigner Jenő utca, Bárczi Gusztáv utca, Bercsényi Miklós utca, Bocskai István utca, Harsányi János utca, Kecel hegy, Kecelhegyaljai út, Kecelhegyi út, Kőrösi Csoma Sándor utca, Szent-Györgyi Albert utca, Zsigmondy Richárd utca, Aranyhárs utca, Corvina tér, Ezüsthárs utca, Fonyód utca, Frankel Leó utca, Hadastyán köz, Hársalja utca, Herman dülő, Károly Róbert utca, Kőhárs utca, Könyves Kálmán utca, Martinovics Ignác utca, Mátyás király utca, Stromfeld Aurél utca, Szent István utca, Szent László utca, Tóth Árpád utca, Tsz. Újmajor, Akasztófa dűlő, Árvaház utca, Badacsony utca, Balaton utca, Esze Tamás utca, Esze Tamás köz, Fekete tanya, Hajnóczy József utca, Iparos utca, Jutai út, Jutai úti dűlő, Kanizsai utca 71-től 153-ig és 60-tól végig, Kinizsi Pál utca, Márciusi Ifjak Kertje, Mérői köz, Raktár köz, Raktár utca, Szigligeti Ede utca, Tüskevári utca, Vasút köz.

Valamint ugyanígy várom a segítők jelentkezését is.
Köszönöm!
 (A kép rákattintással nagyítható!
Sokszorosítására támogatókat keresek!)

2014. január 11., szombat

Közvélemény-kutatás III.

Ez úton ajánlom mindenki figyelmébe legutóbbi Közvélemény-kutatásom eredményét, melyet az egykulcsos adó eltörlésével kapcsolatban tettem fel jelen oldalon, mivel az utóbbi időben több politikai szervezet is  párbeszédet folytatott a választókkal ebben a  kérdésben.
Ezúton is köszönöm mindenkinek a szavazatát és vélemény nyilvánítását, akik ezt felvállalták.

Egyet ért-e a munkabéreket érintő egykulcsos adó eltörlésével, a gazdagabbak több tehervállalásával?

Igen: 34 (89%)
Nem:  3  ( 7%)
Jó az egykulcsos adó: 1 (2%)


Szavazatok száma: 38 
Közvélemény-kutatás lezárva

2014. január 9., csütörtök

Mennyit érnek a közmunkások Kaposváron?

Sonline.hu, Somogyi Hírlap 2014. január 7. 16:10 Harsányi Miklós

 – A közmunkák és a munkahelyeket nem teremtő alibi tanfolyamok nem munkahelyek, hanem azok csak a foglalkoztatás statisztikai számsorainak erősítésére szolgálnak – hangsúlyozta Kemenczei Róbert közmunkás érdekvédő keddi sajtótájékoztatóján.

Mennyit érnek a közmunkások Kaposváron? – címmel szervezte meg a tájékoztatót, s a nehéz sorsú emberek helyzetére utalva úgy fogalmazott: pont annyit, amijük van, vagyis, ha nincs semmijük, akkor nem sokat. Kifejtette: a kormány 2011-ben drasztikusan csökkentette a közfoglalkoztatottak anyagi juttatását, különösen az alacsony végzettségűek jártak rosszul. Idén ugyan 2,4 százalékkal emelkedett a bérük, ám egy nem szakképzett közmunkás 8 óra munkáért nettó 50 632 forintot kap. Kemenczei egyebek mellett felrótta: a bérezés megállapításánál sokszor nem veszik figyelembe a végzettséget, sok esetben még az érettségizetteket is segédmunkásként alkalmazzák papíron, így kevesebb bért fizetnek nekik. Rámutatott: vannak olyanok, akik közmunkás tanfolyamok helyett utcákon, intézményekben dolgoznak, ők ezt rendszerint saját utcai ruhájukban teszik, s nem kapnak védőitalt.

– Jelenleg 3101 állástalant tartanak nyilván Kaposváron – utalt a foglalkoztatási gondokra. Kiemelte: a kevés munkahely miatt sokan elhagyták a megyeszékhelyt, s más városokban vagy külföldön kerestek állást.

2014. január 7., kedd

Sajtótájékoztató: 2014.01.07.

Nagy tisztelettel ajánlom mindenkinek a 2014. január 07. napján megtörtént megnyilvánulásomat és véleménynyilvánításomat a kaposvári munkaügyi kirendeltség előtt.
Ezen esemény egy figyelemfelhívás volt a köz-foglalkoztatottak gondjaira érintve a kaposvári közmunkások problémáit is, melyekről Ők nem mernek nyíltan beszélni. De szóba került az állástalanság, az alacsony munkabérek és a kormány rezsicsökkentő kampánya is és Kaposvár, valamint Somogy megye népességfogyása is. 
 
(Vágatlan saját felvétel, gyakorlatiatlanságomért elnézést kérek)

Mennyit érnek a közmunkások Kaposváron?

E téma kérdésére a válasz a következő: országosan pont annyit amijük van, vagyis ha nincs semmijük akkor nem sokat. 2011-től jelen kormány drasztikusan csökkentette a köz-foglalkoztatottak bérét, amely különösen a nem szakképzettek esetében hátrányos, ezzel egyidejűleg a korábban jobban működött közmunka és ellátó rendszert szétverte. 2010-ben egy középfokú végzettség nélküli, nem szakképzett közmunkás havi nettó 60 236 forint bért kapott kézbe 8 órai munkájáért. Idén 2014-ben, pár napja 2,4%-al emelkedtek a köz-foglalkoztatottak keresetei, amely talán még jó is lehetne, akkor ha nem nettó 50 632 forintot kapna kézbe a középfokú végzettség nélküli, nem szakképzett közmunkás 8 órai munkájáért.

Jó volna, ha ez a 2,4%-os emelés ha nem bruttó volna, mert hiába emelkedett a korábbi alap (havi bruttó 77 300 Ft-os) köz-foglalkoztatotti bér 1 800 Ft-tal, ha a közmunkás ebből csak 1 179 Ft-ot kap kézhez! Ebből is jól látszik, hogy a közmunkások bérében is ismét az adó és járulékemelés dominál. Az elsődleges munkaerőpiac, minimálbér és a szakmunkás bérminimum munkabéreinél is hasonló a helyzet, ami a béreket terhelő adókat és járulékokat, azok emelését illeti adó és -járulék csökkentés helyett! A bérezések megállapításánál türkök százaival károsítják meg a munkavállalókat, különösen az önkormányzati cégek, szervek által foglalkoztatott közmunkások esetében, hiszen ezekre lehetőséget adnak a rosszul átszabott, vagy meghozott jogszabályok és rendeletek. Sok esetben sehol nem veszik figyelembe az OKJ-s bizonyítványokat, tanfolyami végzettségeket az érettségi nélküliek esetében, így Ők nem kapnak magasabb bért hiába dolgoznának esetleg végzettségükben, de sok esetben az érettségivel rendelkezőket is papíron 8 általános végzettséget elő író, vagy betanított munkásként alkalmazzák, így ők is csak segédmunkás fizetést kapnak.

Városunkban, Kaposváron jelenleg többen is indoltalanul (8 általánosnál több végzettséggel is) értelmetlen alapkompetencia fejlesztő képzésen vesznek részt, köztük olyanok is, akiknek nem ilyen képzésekre volna szüksége. Ők írni, olvasni, számolni tanulnak és újra járják az általános iskola bizonyos részeit, mindez rengeteg állami költség kiadást jelent. A téli köz-foglalkoztatási programhoz kapcsolódó keretösszegű (24 milliárd forint) összesen 68 milliárd forintra emelkedett, amelyben benne van már az „Újra tanulok!” című program finanszírozási kerete is.

Vannak olyanok is, akik iskolapad helyett pedig az utcákon és közintézményekben közmunkát látnak el Ők rendszerint a saját utcai ruhájukban teszik ezt mindenféle munkaruha és tanúsított védőeszköz nélkül, se pihenőhely, se védőital nincs számukra biztosítva. Ezeket több nevét nem vállaló köz-foglalkoztatott is megerősítette a megfélemlítését félretéve.

A közmunkák és a munkahelyet nem teremtő alibi tanfolyamok miatt nő csak a foglalkoztatás a statisztikai számsorokban. Akinek nem jut közmunka, azoknak marad a havi 22 800 Ft-os Foglalkoztatást-helyettesítő támogatás, amely korábbi 28 500 Ft-os összegét szintén jelen kormány csökkentette. A közmunkának és más munkáknak sincs becsülete a városunkban, ahogy hazánkban sem. A hivatalok és a politikai szószólók által gyakran hangoztatott „segély helyett munkát” és a „több mint a segély” szlogenek csak az emberek megfélemlítésére szolgálnak. Ez Kaposváron sincs másképp, mindezek fényében semmi sem lesz jobb városunkban. Itt az idő megállt. Az elmúlt 20 évben több termelő üzem szűnt meg, melyeket olykor tudatosan lehetetlenítettek el. Évről évre csökken az állástalanság városunkban ez a politikai hatalom másik kedvenc mondanivalója, azonban a legutóbbi ismert adatok alapján is 3 101 fő körül van a nyilvántartott állástalanok száma, ám ettől jóval több ember van munka nélkül, mert sokak még a nyilvántartó rendszerekben sem szerepelnek. Sokan mentek el és vannak jelenleg is más városokban, vagy éppen külföldön, hogy meg tudjanak élni munkából tisztességesen, mert Kaposváron ez minden sikerpropaganda ellenére sokaknak ez eddig nem sikerült. Városunk helyi első számú vezetője az elmúlt kettő választási kampányban egyes ismeretek szerint 10 ezer új munkahelyet ígért, hol vannak ezek, tehetnénk fel a kérdést.

Kaposvár népessége az elmúlt 24 évben körülbelül 10 ezer, Somogy megyéjé körülbelül 40 ezer fővel csökkent 1990 óta.
E tények után egy bejelentéssel élek: Kaposváron sokan nehéz helyzetben vannak, mert ezen város csak az ellehetetlenítésben sikeres, de hogy ez ne így legyen, ezért:

Tisztelt hölgyeim és uraim,
Tisztelt sajtómunkatársak,

ezúton jelentem be azt, hogy tenni kívánok a városban élők felemelkedéséért, életkörülményeinek rendezéséért és napi problémáinak lehetséges megoldásáért lehetőségeim szerint ígéretek nélkül. A közeljövőben, idén Kaposvár 11. számú egyéni önkormányzati választókerületében független jelöltként szeretnék indulni a helyhatósági választásokon, melyhez minden Kaposvár-Tüskevári, Kaposvár-Kecelhegyi és más városrészek lakóinak segítségét, támogatását köszönettel fogadom, hiszen a szegénység mindenkit egyformán érint. Mostantól kezdve több észrevételt is fogok tenni a város minden pontján, valamint személyesen is felkeresem az általam választott választókerület lakóit, akikkel elbeszélgetek.

E bejelentésem után most pedig következzék néhány tiszteletteljes kérés a döntéshozókhoz:
A nép nevében kérem szépen a Kormányt és a Város kormánypárti képviselőit, vezetőjét, hogy
-hívják fel Ők is a köz-foglalkoztatottak alacsony és megkülönböztető bérezésére a figyelmet társaiknál, ennek megoldására tegyenek közösen lépéseket, hiszen az egyenlő munkáért egyenlő bér jár és egyenlő szabadságolások!

-Biztosítsák a kaposvári néhány száz közmunkásnak a munkaruhát és az elvárható munkafeltételeket!

-A város és a hivatalok vezetői teremtsenek olyan munkahelyeket, vagy segítsék elő olyan munkahelyek létrehozását, megtartását ahol a munkát vállalóknak jogaik is vannak nem csak kötelezettségeik és hívják fel a Kormány tagjainak figyelmét az ilyen jogszabályok megalkotására, hogy a magánérdekek helyett a munkások érdekei érvényesüljenek a jelenlegi rossz „munka törvénykövében” foglaltakkal szemben.

-Becsüljék meg a kétkezi munkásokat, amelynek során a munkának bérben, (nem rabszolga és éhbéren) valamint egyéb jutalmazásban is megnyilvánuló becsülete legyen, tegyék meg azt, hogy a nyilvántartott álláskeresőket emberszámba véve számukra is közösen elfogadható tisztességes és hosszú távú megélhetést biztosító munkahelyeket termetnek, ajánlanak fel a városunkban társadalompolitikai zsarolások nélkül!

-A hangzatos rezsicsökkentés drága és túlzott kampánya helyett az illetékes személyek tegyék meg azt, hogy indokolatlanul nem vesznek fel magas prémiumokat állami, önkormányzati cégeknél, olyan módon, ahogy ez az egyik kaposvári vízi-közmű szolgáltató társaságnál is történt.

Ma nem lehet megélni a foglalkoztatást helyettesítő támogatásból, a köz-foglalkoztatotti bérből és a minimálbérből, ezek sokszor még a napi élet túlélésére sem elegendőek. Ezért az országos és helyi politika képviselőinek útváltoztatására van erősen szüksége. A helyzet felismerése nem elodázható, hiszen a kis emberek napi léte a tét, köztük vannak álláskeresők, közmunkások, munkások és más rászorulók is, számukra valamilyen kezdeményezés, vagy akár egy új Európai kezdeményezés lehetne a segítség, méghozzá a garantált alapjövedelem bevezetése hazánkban is. Erről, ebben most nem foglalok állást.

Végezetül Kaposvár akkor lesz erősebb mint valaha, ha a város polgárai közül nem lesznek sok százan, hajléktanok, éhezők, szegények, és sok ezren állástalanok, kiszolgáltatottak és megfélemlítettek. Propaganda helyett valós lépésekre volna szükség Polgármester úr és kedves mindenki! A négyévenkénti X-ek behúzását minden pártszervezet és pártember elvárja, de a választások megnyerésével aztán mindenki elfeledkezik arról, hogy miért kaptak bizalmat, hiszen az emberek problémáinak megoldása helyet rendszerint csak saját magukkal és érdekeikkel vannak elfoglalva és ez így megy már az első szabad választások óta...