KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2014. január 28., kedd

Közmeghallgatás kaposváron 2014. 01.16-án

Kedves barátaim, érdeklődők!

A mai napon válaszlevél érkezett számomra, melyben Szita Károly Kaposvár város polgármestere és munkatársai az alábbiakról tájékoztattak a 2014.01.16-án a közmeghallgatásra írt felvetéseimre.

2014-ben a Bereczk Sándor Út-, Híd és járdafelújítási program keretében új járdaburkolatot kap a tüskevári városrészben a Martinovics, a Fonyód és a Kanizsai utca. folytatása.
A Kecelhegy-cser városrészben a Kapoli Antal utcában járda épül az Egyenesi út felé közvilágítással és gyalogátkelőhellyel.
Felújításra kerülhet a Vak Bottyán utca útburkolata is.
Talán a Mátyás király utca és a Corvina tér között található árok ügye is rendeződhet.
A városliget- Vásártér út-Csapágybolt mögötti járda szakasza közti, hónapok óta nem üzemelő közvilágításának megoldása is folyamatban van, bár ezzel a válasszal nem vagyok magam sem elégedett.
A Badacsony és a Jutai úti játszóterek teljes megújítására, bővítésre nincs lehetőség, mivel az indok szerint ezt a kérést a hivatalos indoklás szerint a véleményezési időszakban a helyi lakosság nem kérte. Magam a lakosok nevében többször írtam le a gyermekes családok ezen igényét. A játszóterekre vonatkozó tájékoztatás szerint a Gyermekmosoly program keretében a közeli Béke parkban épülhet központi játszótér.
Az általam a lakosok által is felvetett egyik egészségügyi kérdésben, amely minden a városban élő kismamát érint a város vezetése 2015-re ígér megoldást.
A tömegközlekedés fejlesztése-képen ígéretet kaptam, arra, hogy megvizsgálásra kerül a Hajnóczy és a környékbeli lakók kérése a helyi járatú autóbuszmegállóba történő esetleges esőbeálló, váróépület elhelyezésének tárgyában.

Jelen bejegyzéshez mellékelem Polgármester úr válaszát, melyet ezúton is megköszönök valamennyi Kaposvár-tüskevári, Kaposvár-kecelhegyi és Kaposvár-cseri lakos nevében.
A további észrevételeket és kéréseket is továbbítani fogom a jövőben is az illetékeseknek.
(A levél nagyítható rákattintással!) 
  
A közmeghallgatáshoz kapcsolódó  megkeresésem alább olvasható:

testulet@kaposvar.hu 

Tisztelt Illetékesek!
Szeretném megkérdezni, hogy az idei út és járdafelújítási programban mi várható a Kaposvár-Tüskevári városrészben?
Itt a Tüskevár utca, a Frankel Leó, a Martinovics, a Hajnóczy, az Árvaház u., a Fonyód, a Stromfeld Aurél, a Vak Bottyán utcákban és még számos utca lakói szeretnének jobb járdákat. A nyugati temető előtti járda szakasz is felújításra szorul és Kapostüskevár MÁV megálló melletti szakasz is a gyalogos átjárótól a kocsi bejáróig.
Az egyenesi út jobb oldalán nincsen járda, így a 3. számú autóbuszjárat útvonalának Kapoli Antal utcai megállóhelyéről balesetveszélyes a gyalogos közlekedés a Tókaji utca és a Körösi Csoma Sándor utcák felé, így erre a részre egy új járdarész kiépítése a megnövekedett forgalom miatt lehetőség szerint indokolt volna.
Az egyenesi úton az út teljes hosszában rossz állapotúak a járdák javasolják, hogy legalább az egyik oldalon legyen felújítva a burkolat.
A Tókaji utca egyik oldalán igény mutatkozik a megnövekedett gépjármű forgalom, valamint az újonnan kiépült családi házak miatt egy új járdarész megépítésére.
Indokolt lenne Vak Bottyán utca 1. szám előtt található szakasz felújítása is, mivel e részen gyakran járnak a város üzemetetésében lévő Liget Időskorúak Otthonának idős és gondozott lakói. Az ő részükre fontos volna a balesetmentes sétálás biztosításának lehetősége, mivel az idősek gyakran elbotlanak az említett járdarészen. Ezen utcák járda felújítására egyben javaslatot is teszek.

A Mátyás király utca 34 és a Corvina tér 11 közötti közterületen létezik egy 26 méter hosszú, az úttesttel párhuzamosan, közepesen 70-80 cm mély árok, amely nincs kibetonozva, tisztítva, kihasználtság nélkül, ugyanis az úttestről az esővíz sem folyik bele.
Ha a város műszaki vezetése szeretné az árkot megtartani, szükséges volna azt helyrehozatni, kitisztítani és kibetonozni. Ha nem, akkor is érdemes volna kaviccsal betömetni. Ennek a problémának a megoldást kérem szépen az ott lakók nevében.

A városliget általam korábban jelzett közvilágítása az előzetes ígéretek ellenére sem javult meg 2013. december 26-ig a Vásártér u. és az SKF csavarbolt mögötti járdarészen az új sportlétesítmény mellett. Kérem ennek kivizsgálását és a Vill-Korr Kft. számonkérését.

Kérem szépen a Badacsony utcai és a Jutai úti játszóterek felújítást a Gyermekmosoly Program keretében, mert ezekre igény van a gyermekes szülök részéről.

Kérem megvizsgálni az Ezredév utcai Egészségügyi szolgálat épületében azt, hogy a Terhesgondozó rendelője esetleg külön bejáratú lehessen, hogy ne keljen a gyermekrendelő váróján át azt megközelíteni, ezt több várandós és gyermekes anyuka szeretné egészségügyi okok miatt.

A Hajnóczy utcában lakók is szeretnének fedett autóbuszvárót a helyi járatú megállóba.

Kérem javaslataim és kéréseim megfogadását a tüskeváriak nevében

Köszönettel:
Kemenczei Róbert

Nincsenek megjegyzések: