KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. november 14., csütörtök

Több mint a segély- ez a hatalom célja

A mai napon kézhez kaptam a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségének azon tájékoztatását, melyben számomra munkát ajánlanak.

A megkeresés tartalmazza, hogy 2013. november 19-én reggel 8 órakor jelenjek meg a Hivatal kirendeltségén. Azonban még nem tudom, hogy ezt megfogom-e tenni!
Fontosnak érzem azonban azt köztudomásra hozni, hogy számomra a vállalt együttműködéseimben is rögzített lehetséges munkakörök egyikben sem történt meg eddig 2011 óta az eredményes és a számomra is elfogadható kiközvetítésem.

A mai megkeresésemben együttműködési szándékomban jeleztem, hogy önkéntes közérdekű tevékenységet végzek Kapostüskevár MÁV megállóhely napi szintű környezetének rendben tartásának, üzemeltetésének biztosítása érdekében, melyért jogosnak ítélem a havi 22 800 Ft összegű Foglalkoztatást-helyettesítő támogatásom felvételét. Másokkal ellentétben magam nem márkás gépkocsikkal járok fenti szociális támogatásért jogtalanul.
Továbbra is rendbe kívánom tartani a fentiekben ismertetett vasúti megállóhelyet az emberekért a vasút utasaiért.
Ezen felvetésemre azonban elutasítás érkezett a Hivatal munkatársainak részéről.
Azon személyes észrevételemre, hogy havi nettó 37, 49, 63, 64 ezer forintért nem dolgozom, mert egyikből sem lehet rendesen megélni a válasz a következő volt: Több, mint a segély! Ha nem jelenik meg az értesítésünkben megjelölt időpontban, akkor megvonatjuk a Foglalkoztatást-helyettesítő támogatását!
Ezen már-már konkrét társadalompolitikai zsarolásnak tekinthető esetleges szankcionálásra a mellékelt kép a válaszom mint magánember.

(A kép rákattintással nagyítható!)

Ma hazánkban elvárható volna, az hogy más Európai államokhoz hasonlóan is a minimális munkából származó alapkereset munkaköröktől- végzettségektől függetlenül napi 8 órai munka esetén érje el a minimum nettó 100 ezer forintot, természetesen a mostani ár és megélhetési színvonal megtartása mellett!
Sajnos ma Magyarországon azon idősebb állampolgárokat, vagy azon fiatalabb, de biztos megélhetéssel kedvezményekkel korábban nyugdíjba vonultakat taszítják a jobb lét felé, akik a nyugellátás mellett plusz anyagi javakért még dolgozhatnak.
Ezen emberek sokszor a két és háromszorosát, nyugellátásukkal együtt sokszor akár még a négyszeresét, vagy az ötszörösét is eltehetik a zsebükbe a dolgozni és a rendesen megélni akarókkal szemben.

Nem mehet el az igazságos társadalom amellett sem, hogy a nyugdíjban részesülök nagy többségének ellátása meghaladja a jelenleg dolgozó, munkából megélni akaró emberek becsületes munkabérének havi összegeit.
Amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy az idősebbek többsége mindent kedvezményesen (belépők, utazás) vehet igénybe, melyekért még sokszor az állástalan, nincstelen emberek is kénytelenek drága árakat fizetni.  Ez igazságtalan és ellehetetleníti a fiatalabb generáció tisztes munkába állását.
Mindezen csoport mellett vannak azonban olyan a fiatalabb generációhoz tartozó emberek, akik folyamatos politikai és társadalmi megfélemlítésben, ellehetetlenítésében kénytelenek napról-napra élni és túlélni. Ők rendszeres célozgatásokban is részesülnek, ahogy magam is, mert ennek oka az az akadályképződés amelynek folyamatos propagálása okán a mindenkori hatalom csak Önmagát szereti!


A fiatalokat, így engemet is foglalkoztat a magán-nyugdíjpénztári befizetéseink állami lenyúlása és azok ismeretlen holléte. A legtisztább az lett volna, hogy aki úgy nyilatkozik hogy a befizetési a továbbiakban az állami nyugdíjalaphoz menjenek a  jövőben, úgy az Ő részükre vissza kellett volna fizetni a magánnyugdíjpénztárba is önkéntesen (első munkavállalással rákényszerített) utalt pénz összegeket.

A nyugdíjasok kontra fiatalok között ellentétéket szít az is, hogy az éppen dolgozó fiatalok munkabérét terhelő járulékaiból van fenn tartva a jelenlegi nyugdíjrendszer, így gyakorlatilag a nyugdíjasokat a fiatalok "tartják fenn".  Itt van az a  pont amiért egyéni személyre szóló nyugdíjszámlák hiánya és az egyfolytában feljebb emelkedő nyugdíjkorhatár miatt nem szeretnének bejelentett munkát vállalni a fiatalok. Ezt gondolom Én is, mert minden jelenlegi Aktív korosztály elmereng ezeken az igazságtalanságokon is.

Mi mások, akik a hatalom folyamatos retorikájaként emlegetett akadálypályájaként- így én magam is- ,a havi nettó 22,37,49,63,64 ezer forintot elégtelennek tartjuk a rendes megélhetésre, a biztonságos és hosszútávú jövőképünk és életünk felépítésére, -amelynek során folyamatos létbiztonságra vágyunk! Ez az a pont amiért nem akarok munkát vállalni, jelenleg még nem!


Nem arról van szó, hogy magam nem szeretnék a társadalom hasznosabb tagja lenni, hanem pusztán arról, hogy amennyiben azon cél elérése érdekében, hogy minél előbb létrejöjjön egy jobb Igazságosabb, egymás iránt is Szolidárisabb társadalom, olyan ahol nincsen napi szintű létbizonytalanság akkor ezért kész vagyok áldozatot vállalni.
Igen áldozatot, Ha úgy határozom, hogy nem fogadom el az előttem még csendes homályban kínálkozó lehetőséget a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségén. Ez esetben bizonyos időre elvesztem a jelenlegi havi nettó 22 800 Ft-os jövedelem pótló támogatást a Hivatal fenyegetése által, melynek okán nagyon is igazzá válik az a mondás, hogy akinek semmije nincs az annyit is ér!


A fentiekből biztos az gondolható, hogy biztos nagyon jól élek.
Erre azt tudom mondani, hogy nem így van, de kihasznált, kizsákmányolt nem leszek a saját hazámban, így ebből fakadóan eljutottam oda, ahová már mások is, így mindaz a 434 ezer ember, akik már semmilyen ellátórendszerben nincsenek nyilvántartva hasonló okok miatt, mint az én esetem.
Eljutottam oda, ahová azon 551 ezer fiatal sorstársam, akik hazaszeretetüket elnyomva más országokban keresik a jobb boldogulást, a biztosabb jövőt.
Eljutottam oda, ahová azok is, akik már egyik statisztikai számsorban sincsenek több százezren.


Hogy mi lesz számomra 2013. november 19.-e után?
November 20.-a, ekkor ugyanis kiderül számomra is, hogy hogy döntöttem, hogy alakul, hogy teljesedik be azon társadalompolitikai zsarolás amelynek során a jelenlegi havi 22 800 Ft-os ellátásomat elveszítem, mert már most borítékolom azt, hogy 2013. november 19-én erre fogok kényszerülni.
Ennek oka részemről az lesz, hogy a munkaügyi hivatal továbbra sem fog olyan állásajánlatot tenni, amely az előttük is már ismert és az általam is konkrétan kinyilvánított munkakörök betöltése lehet. Ezzel egyidejűleg pedig valószínűleg a továbbiakban sem akad olyan lehetséges foglalkoztató, aki minden elvárásomnak megfelelően természetesen minden a foglalkoztatással összefüggő jogalkalmazást törvényesen be is tartva irányomban munkát adjon.


Kérek mindenkit, hogy fejezze ki csendes tiltakozását a bejegyzés megosztásával, vagy a bejegyzéshez való hozzászólásával, véleményének kinyilvánításával arról és amellett, hogy az alacsony bérek és a folyamatos politikai zsarolás, az elmúlt 23 év társadalmi igazságtalansága.


Köszönöm!


Barátsággal:
Kemenczei Róbert 
a kis emberek képviselője

Nincsenek megjegyzések: